Poolse gnocchi

    Poolse gnocchi

    2keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig bijgerecht. Poolse gnocchi (kopytka in het Pools) kan bijvoorbeeld worden geserveerd met champignonsaus, goulash en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • 300 gr bloem
    • 2 eetlepels aardappelzetmeel
    • 1 ei
    • 1 mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil en kook aardappelen gaar. Maak er puree van.
    2. Combineer de aardappelpuree, de bloem en het aardappelzetmeel en het ei. Kneed tot een egaal deeg.
    3. Op een licht met bloem bestoven werkvlak rol je het tot een boomstammetje met een diameter van 2 cm. Snijd in lange stukken van 3 cm.
    4. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe de gnocchi er in porties in en kook ze ongeveer 5 minuten tot ze aan de oppervlakte komen drijven. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren