Prachtige kasteeltaart

    Prachtige kasteeltaart

    3keer bewaard
    13uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een kasteeltaart geschikt voor je favoriete prinses! De bodem kun je maken met behulp van het recept voor biscuitgebak dat in de voetnoot staat en er staat ook een recept voor boterroomglazuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 mooie cake

    • 1 ronde cake van 20 cm in doorsnede
    • 115 gr boterroom
    • 3 eetlepels verwarmde en gezeefde abrikozenjam
    • 675 gr marsepein
    • 8 kleine cakerolletjes (bijvoorbeeld van het merk Swiss roll)
    • 675 gr glazuur
    • rode, blauwe en groene kleurstof
    • winegum (ruitvorm)
    • 4 ijshoorntjes
    • 2 ijswafels
    • 55 gr gedroogde kokos
    • 8 marshmallows

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:13uur 

    1. Snij de cake horizontaal doormidden en smeer tussen de lagen boterroom. Plaats de cake in het midden van een taartschaal en besmeer de cake rondom met abrikozenjam. Dek af met een laag marsepein.
    2. Bedek elk van de Zwitserse rol-cakejes met marsepein. Plaats vier van de rolletjes rondom de taart en halveer de andere vier door ze doormidden te snijden.
    3. Maak twee derde van het glazuur lichtroze en bedek de cake ermee. Smeer wat glazuur op de overgebleven stukjes rolcake en plaats ze rondom de cake.
    4. Gebruik een cocktailprikker om een baksteen patroon op de muren aan te brengen. Maak vensters op de hoektorens met de winegums. Snijd de ijshoorntjes in de vorm van torenspitsen en zet ze op hun plek. Laat een nacht drogen.
    5. Maak de helft van het resterende glazuur lichtblauw en smeer op de torenspitsen. Maak poorten van de wafels, zet ze op de juiste plaats en maak ook lichtblauw. Gebruik de achterkant van een mes om een planken-patroon te maken.
    6. Kleur de kokosrasp met een paar druppels groene kleurstof. Verdeel de rest van het glazuur over de taartschaal en strooi de groen gekleurde geraspte kokos erover. Plak er de marshmallows op met een beetje glazuur om kleine torentjes te maken.

    Biscuitgebak en boterroomglazuur recepten:

    Klik hier voor een recept voor biscuitgebak, hier voor een recept voor boterroom en hier voor een recept voor glazuur.

    Tip

    Met dit recept maak je een kasteeltaart van 1 laag (niet 3 lagen zoals op de foto). Voeg naar wens meer cakelagen, glazuur en marsepein toe om een grotere taart te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren