Hartige taart met zalm en prei

    Hartige taart met zalm en prei

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en eenvoudige hartige taart met gerookte zalm en prei, perfect voor een lichte lunch, een voorgerecht, of met andere bijgerechten ook een lekker hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 grote preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
    • 125 gr gerookte zalm
    • 1 (23 cm) taartbodem voor hartige taart (zie voetnoot voor recept)
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    • 200 ml melk
    • 225 ml volle room
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasovenstand 4.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de prei zacht in ongeveer 8 minuten, onder af en toe roeren. (Karameliseer ze een beetje wat ook lekker is!)
    3. Leg de prei op het ongebakken deeg, verdeel over de bodem. Bestrooi met dille.
    4. Klop de melk, room en eieren. Giet over de prei over het deeg. Zet voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak gedurende 35 tot 45 minuten, of tot de hartige taart stevig is.
    5. Laat afkoelen alvorens in plakken te snijden en te serveren.

    Recept voor de taartbodem

    Klik hier voor een recept voor een taartbodem voor een hartige taart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren