Prei, aardappel en erwtensoep

    (1)
    35 minuten

    Een snelle en gemakkelijke soep die vol van smaak is. Prei wordt gestoofd met doperwten, gepureerd en vervolgens geserveerd met een schepje zure room. Serveer met knapperig vers brood, indien gewenst.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 grote preien, ongeveer 3 cm diameter, alleen de witte onderdelen
    • 90 gr boter
    • 1 liter kippen-of groentebouillon
    • 1 liter water
    • 2-4 blokjes kippenbouillon
    • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 5 mm gesneden
    • 225 gr diepvrieserwten of verse erwten
    • 2 eetlepels gehakte verse munt of 1 eetlepel gedroogde muntblaadjes
    • 2 eetlepels gedroogde dille
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel witte peper
    • 6 eetlepels zure room of yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de prei door de helft, dan in de lengte, en daarna in kleine stukjes. Doe in een grote kom en spoel in koud water schoon. Laat uitlekken in een zeef.
    2. Smelt in een middelgrote pan met zware bodem de boter op laag vuur. Voeg de stukjes prei toe en laat in 10 minuten zacht worden. Voeg de bouillon, water, bouillonblokjes en aardappelen toe en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten sudderen.
    3. Voeg de erwten, gehakte munt, dille, zout en witte peper toe en kook nog 5 minuten of tot de groenten gaar en zacht zijn.
    4. Pureer de soep met een staafmixer of pureer in een keukenmachine, doe dan terug in de pan en verwarm indien nodig. Pas kruiden naar smaak aan.
    5. Voeg een schepje zure room of yoghurt toe bij het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren