Quiche met broccoli en ham

    Quiche met broccoli en ham

    2keer bewaard
    1uur40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk voedzaam gerecht. Het is een hartige taart waarin broccoli en ham in een romig mengsel van eieren en feta kaas worden gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Deeg
    • 100 gr boter
    • 125 gr bloem
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 mespuntje zout
    • 1 theelepel citroensap
    • Vulling
    • 5 eieren
    • 120 ml melk
    • 3 eetlepels volle room
    • 100 gr feta kaas, verkruimeld
    • 1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
    • 200 gr hamblokjes
    • 1/4 ui, gesnipperd
    • 3-4 teentjes knoflook, gesneden
    • 1 theelepel gemalen peper
    • 1 theelepel pittige paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

      Voor het deeg:

    1. Wrijf de boter en bloem samen in een kom tot je een kruimelig deeg krijgt. Meng de eieren, zout en citroensap erdoor en kneed snel tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een springvorm in.
    3. Voor de vulling:

    4. Klop de eieren, melk en room in een grote kom samen. Roer de feta erdoor. Voeg de broccoliroosjes, ham, ui, knoflook en kruiden toe. Meng goed.
    5. Rol het deeg uit en bedek er de bodem en de zijkanten van de bakvorm mee. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten (zonder de vulling dus!).
    6. Haal uit de oven en giet de vulling erin. Bak nog 45 minuten tot de vulling stevig is geworden. Haal uit de oven en serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren