Rabarber sorbet

    Rabarber sorbet

    4keer bewaard
    8uur45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik proefde dit een keer in een restaurant en nu heb ik het zelf geprobeerd te maken. Op het laatste moment besloot ik nog vier aardbeien toe te voegen en het was erg lekker. Toch denk ik dat ik het de volgende keer zonder de aardbeien maak. Ik denk dat alleen de rabarber smaak lekker genoeg is!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 stengels rabarber
    • 500 ml water
    • 330 gr suiker
    • 2 theelepels fijngeraspte citroenschil
    • flinke snuf zout
    • 4 aardbeien (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:8uur45min 

    1. Hak de rabarber en aardbeien grof en doe in een pan met de rest van de ingrediënten.
    2. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten sudderen - totdat de rabarber zacht is en uit elkaar valt. Laat het afkoelen, pureer het in een blender of keukenmachine.
    3. Haal het mengsel door een zeef om de pulp eruit te krijgen.
    4. Laat het mengsel in de koelkast helemaal afkoelen - bij voorkeur een hele nacht - en doe het vervolgens 45 minuten in een ijsmachine....of volg de instructies van de ijsmachine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren