Kruimel-rabarbertaart met meringue

    Kruimel-rabarbertaart met meringue

    11keer bewaard
    55min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept van mijn vriend voor een heerlijke smeuïge taart met rabarber en meringue. De taartbodem wordt eerst bedekt met de rabarbervulling, dan met zoete meringue en afgedekt door een perfecte kruimellaag.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Kruimeldeeg
    • 250 gr bloem
    • 125 gr boter
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 eieren
    • Vulling
    • 1 kg rabarber, in stukjes van 2 cm gesneden
    • 200 gr suiker
    • Meringue
    • 3 eiwitten
    • 3 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de bloem, boter, suiker, vanille-extract, bakpoeder en eieren goed. Kneed tot een glad deeg ontstaat. Verdeel het deeg, zet 2/3 van het deeg 30 minuten in de koelkast en zet 1/3 van het deeg 30 minuten in de vriezer.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in.
    3. Meng de rabarber en suiker in een steelpan en giet er een beetje water bij, laat 6 tot 8 minuten sudderen tot de sappen vrijkomen.
    4. Klop de eiwitten met de suiker stijf.
    5. Rol 2/3 van het deeg uit en bedek de bodem en zijkanten van de taartvorm. Giet het rabarbermengsel erover en verdeel de meringue erover. Bedek met het resterende 1/3 del van het deeg, door het eerst te raspen en daarna over de taart te strooien.
    6. Bak de taart in 30 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heel erg lekker, ik heb de rabarber wel eerst in de suiker gezet en bij het koken heb ik er een halve tl. kalk bij gedaan. De rabarber werd er meteen luchtig van. Om te voorkomen dat de bodem erg nat werd heb ik er havermout opgestrooid voordat de rabarber er op ging. We hebben het de dag erna gegeten, ondanks dat de merengue laag was ingezakt was het ontzettend lekker en kreeg ik er veel complimentjes voor. Maar die zijn natuurlijk ook voor de bedenker van het recept! Dankjewel ! - 30 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren