Rabarbertaart met zemelen

    Rabarbertaart met zemelen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Rabarber brengt altijd herinneringen terug aan het heerlijke gebak van mijn oma. En het doet me ook denken aan compote geserveerd met zomerse pannenkoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr rabarber, in stukken van 1,5 cm gesneden
    • 3 eetlepels vloeibare honing
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eieren, gesplitst
    • 80 gr suiker
    • 250 gr bloem
    • 200 gr tarwezemelen
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • boter en bloem voor de bakvorm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ​​cakevorm in en bedek met wat bloem.
    2. Meng de rabarber, honing, suiker en vanille-extract in een kom. Zet opzij.
    3. Klop de eiwitten stijf. Meng er geleidelijk de suiker en eierdooiers door tot ze goed zijn opgenomen.
    4. Zeef de bloem, meng met de zemelen, bakpoeder en gemberpoeder, meng goed. Roer het eimengsel erdoor. Meng goed.
    5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm. Rangschik gelijkmatig een rabarberlaag op de bovenkant.
    6. Bak 45 minuten, totdat een spies die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren