Eenvoudige soep

    Eenvoudige soep

    8keer bewaard
    4uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak dit eens in de week, met dunne stukjes stokbrood als soepstengels.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 grote ui, in halve ringen
    • 500-750 g wortels, geschraapt en in schijfjes
    • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    • 1 theelepel tijm
    • 1 of 2 laurierblaadjes
    • 1 1/2 liter water
    • 1 kilo tomaten
    • 300 g mager rundergehakt voor soepballetjes
    • vers gemalen peper
    • vers geraspte nootmuskaat
    • 1/2 eetlepel ketjap
    • 2 stokbroden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Begin vroeg, drie of vier uur voor het eten.
    2. Schil de ui en snijd hem doormidden, en dan in schijfjes, maak de halve ringen los.
    3. Verhit olijfolie in een koekepan en fruit de ui op middelhoog vuur, roer geregeld.
    4. Rasp ondertussen de wortels, snijd ze in schijfjes.
    5. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in heel dunne plakjes.
    6. Zet de wortels en bleekselderij op met 1 liter koud water en de tijm, en breng het aan de kook.
    7. Was en snijd de tomaten.
    8. Doe de gefruite uien bij de wortels en bleekselderij als het water aan de kook is is.
    9. Smoor dan de tomaten in de koekepan van de uien, op laag vuur.
    10. Een uur voor het eten, doe het gehakt in een kom, voeg peper, nootmuskaat en ketjap toe, meng het en rol er kleine balletjes van. (Was de handen erna goed, of gebruik plastic wegwerphandschoenen.)
    11. Haal de laurierblaadjes uit de soep, en doe dan de gestoofde tomaten door de soep.
    12. Breng een halve liter water aan de kook in een fluitketel, doe de soepballetjes in de koekepan en giet het kokend water erover, roer ze voorzichtig los en laat de balletjes dan een halfuur koken.
    13. Verkruimel het (halve) bouillonblokje en doe het door de soep, en voeg dan de gekookte balletjes toe.
    14. Snijd het stokbrood in vier stukken, en die stukken dan in de lengte in vieren, lange stukken om in de soep te dopen, soepstengels van stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marco
    van
    2

    Ik maak meestal de dubbele hoeveelheid soepballetjes: bewaar de helft van de soepballetjes en vries die in voor een volgende keer soep. Denk eraan dan een halve liter water meer bij die soep te doen. Kinderen vinden selderie- en peterselieblaadjes vaak niet lekker, en het kan ook best zonder. - 29 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren