Runderstoofschotel met champignons

    Runderstoofschotel met champignons

    24keer bewaard
    9uur30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Smakelijke rundvlees stoofschotel uit de slowcooker. Snij alleen het buitenste vet van het vlees af, want het vet geeft de stoofpot een heerlijke smaak. Vervang de bloem met glutenvrij- of rijstemeel voor een glutenvrij gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr stoofvlees
    • 150 gr champignons, gesneden
    • 150 gr spekblokjes
    • 1 grote ui, gehakt
    • 100 ml runderbouillon
    • 100 ml rode wijn
    • 2 of 3 takjes tijm
    • 2 eetlepels bloem, glutenvrije bloem of rijstmeel
    • 1 blik tomatenblokjes
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 9uur  ›  Klaar in:9uur30min 

    1. Snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm, doe ze in een plastic zak met de bloem en schud om het vlees te bedekken.
    2. Bak vervolgens de uien, champignons en spekblokjes in een koekenpan tot de uien zacht zijn. Doe ze in de slowcooker.
    3. Doe een beetje extra olie in de pan en bak het vlees bruin, een paar stukken per keer. Doe ook het vlees in de slowcooker.
    4. Blus de pan met behulp van de wijn en giet in de slowcooker, voeg ook de tomaten, tijm en bouillon toe.
    5. Zet de slowcooker 9 uur op de lage stand. Serveer met rijst en groene salade.

    Wijn bewaartip:

    Doe de overgebleven wijn in kleine plastic voedselcontainers en vries ze in. De wijn is uit de vriezer gelijk klaar voor gebruik, je hoeft de wijn niet eerst te ontdooien, en zo hoef je geen goede wijn weg te gooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lindavdm
    van
    0

    Je kunt wijn ook in ijsklontjeszakjes doen en invriezen. Dan kan je altijd de juiste verhouding kiezen en de rest weer terug in de vriezer stoppen. 1 blokje is ongeveer 14 ml. - 25 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren