Italiaanse pastasaus met gehakt en melk

    Italiaanse pastasaus met gehakt en melk

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    De Italiaanse naam voor deze speciale pastasaus is "Ragu di Manzo con latte" en dit is ook een echt Italiaans recept. Het rundergehakt wordt geserveerd in een romige saus met melk, tomaten en basilicum. Deze saus smaakt heel goed samen met gnocchi of penne.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1/2 ui, in blokjes gesneden
    • 60 ml witte wijn
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 700 ml melk
    • 2 eetlepels vers gesneden basilicum
    • 2 theelepels zout
    • 1/2 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rul het gehakt op matig hoog vuur bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig. Voeg daarna de witte wijn toe. Laat het mengsel sudderen tot de wijn is verdampt.
    2. Meng in een andere kom 250 ml melk met de tomatenpuree. Roer dit door het gehaktmengsel en voeg de rest van de melk, de helft van de basilicum en zout en peper toe. Roer goed, zet het vuur op medium-laag en laat 15 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
    3. Voeg de resterende basilicum vlak voor het serveren toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren