Ravioli met Japanse pompoen en ricotta

    Ravioli met Japanse pompoen en ricotta

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit zelfgemaakte ravioli recept gebruikt kant-en-klare wontonvellen als pastavellen. Geroosterde Japanse pompoen en ricotta worden gebruikt als vulling. De ravioli wordt geserveerd met gebakken chorizo.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr ricotta
    • 1/4 Japanse pompoen (kabocha), in blokjes van 2,5 cm
    • 2 Thaise chilipepers, fijn gesneden
    • 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 handje gewassen en gesneden verse basilicum
    • 50 wontonvellen
    • 2 chorizo ​​worstjes, vel verwijderd en in dikke plakken gesneden
    • 1 handje verse tijm
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek de blokjes pompoen met een dun laagje olijfolie, peper en zout. Bak op een bakplaat gedurende ongeveer 30 minuten of tot ze zacht zijn met goudbruine randen.
    2. Laat iets afkoelen. Verwijder eventueel eerst overtollig vocht uit de ricotta en meng dan samen met de kabocha, basilicum en Parmezaanse kaas.
    3. Leg een wontonvelletje op een schone en droge ondergrond en leg een lepel van het mengsel in het midden. Maak elke rand van de wonton nat en leg er een tweede velletje op. Druk zachtjes aan, waardoor alle lucht eruit wordt gedrukt Herhaal dit met de resterende wontonvelletjes.
    4. Breng een grote pan water aan de kook en verwarm een ​​koekenpan op medium vuur met een scheutje olijfolie. Bak de chorizo ​​in de pan tot deze goudbruin en krokant is. Er komen veel sappen vrij tijdens het bakken, dat is normaal en dit gebruik je straks als jus.
    5. Laat de ravioli in porties in het kokende water zakken, zodat de pan niet te vol raakt. Laat gedurende 3 tot 4 minuten koken (ze zullen naar de oppervlakte drijven als ze klaar zijn). Haal de ravioli met een schuimspaan uit de pan, serveer op borden met de chorizo, jus en de takjes tijm.

    Ingrediënten

    Koop kabocha pompoen en wontonwrappers bij een Aziatische speciaalzaak (Toko). Als je geen kabocha kunt vinden, kun je ook flespompoen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren