Regenboogcake

    Regenboogcake

    9keer bewaard
    1uur40min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een genot om naar te kijken en om te eten! Ik heb dit sprookjesachtige recept van mijn vriendin Nikki gekregen. De cake maakt altijd indruk op zowel kinderen als volwassenen. Het is tijdrovend, maar zeker de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de cake
    • 370 gr bloem
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 200 gr boter, zacht
    • 180 gr suiker
    • 320 ml melk
    • 5 eiwitten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • voedingskleurstof (poeder of vloeistof), in de kleuren van de regenboog
    • Voor het glazuur
    • 600 ml slagroom (hoog vetgehalte)
    • 5 eetlepels poedersuiker
    • 450 gr mascarpone

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

      Cake:

    1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 6 ​​springvormen in en bedek met wat bloem (of gebruik 1 springvorm en bak er steeds één laag mee).
    3. Zeef de bloem, het bakpoeder en de baksoda.
    4. Klop de boter, suiker, melk, eiwit en vanille-extract in een kom tot een egaal mengsel. Roer de droge ingrediënten erdoor, meng goed.
    5. Verdeel het beslag over zes kommen. Meng één kleurstof per kom, zodat je verschillende kleuren krijgt. Gebruik slechts een klein snufje poeder of een klein beetje kleurvloeistof voor voeding per kom.
    6. Bak elke cake apart in de oven gedurende 15 tot 20 minuten. Zet opzij om af te koelen.
    7. Glazuur:

    8. Klop de slagroom stijf. Voeg de poedersuiker en mascarpone toe en meng tot een gladde massa.
    9. Verdeel het glazuur over elke laag cake, en leg ze bovenop elkaar. Bedek de bovenkant en zijkanten met de rest van het glazuur. Zet 2 uur voor het opdienen in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Waar heb jij je kleurstof vandaan? - 25 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren