Pastataartjes met ricotta

    Pastataartjes met ricotta

    1keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het originele recept was niet vegetarisch, maar deze versie wel! Je maakt de pasta klaar in ramekin bakjes en bakt ze in de oven gaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr pasta - macaroni of kleine spiraaltjes zijn het beste
    • 200 gr pastasaus (vrij dikke)
    • knoflook, naar smaak
    • ui, gesnipperd, naar smaak
    • 400 gr ricotta kaas
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 ramekins of andere kleine ovenschaaltjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
    2. Combineer de ricotta en Parmezaanse kaas met de pasta en meng.
    3. Vet de ramekins in en maak een onderste laag met de pastamix (ongeveer 1/3 van de diepte van ramekin). Druk stevig aan met een lepel. Voeg een laag van de pastasaus toe. Maak een uiteindelijke toplaag met de pastamix , druk weer aan. Zet 10-15 minuten in de oven.
    4. Maak de randen los met een mes en serveer omgedraaid op een bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren