Ouderwetse witte broodjes

    Ouderwetse witte broodjes

    118keer bewaard
    2uur38min


    298 personen hebben dit gemaakt

    Niks speciaals - gewoon lekkere broodjes waar je het water van in de mond gaat lopen, gemaakt van ingrediënten uit de voorraadkast.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500g bloem
    • 4 eetl suiker
    • 2 1/2 theel zout
    • 1 1/2 eetl droge gistkorrels
    • 50g boter
    • 350ml koud water
    • 1 eetl plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 13min  ›  Extra tijd: 1uur45min rijzen  ›  Klaar in:2uur38min 

    1. Meng bloem, suiker, zout en gist samen. Mix boter, en dan water erdoorheen.
    2. Draai deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 20 min met de hand. Bestrijk het deeg met olie. Leg het in een grote kom, dek het af en laat het 1 uur rijzen.
    3. Vorm bolletjes van het deeg en plaats ze op een ingevette bakplaat. Laat 45 min rijzen.
    4. Bak ze in 12-14 minuten af in de oven op 200°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (24)

    ElsGroeneweg
    26

    Het is een geweldig recept en de broodjes zijn nu net als of ik ze in de winkel gekocht hebt. Ben er lang naar op zoek geweest. Heb dit recept ook gebruikt om er een brood van te bakken, en echt waar ook kei lekker. - 28 jan 2012

    RowinHerfkens
    13

    Het recept was niet moeilijk om te maken. Ik heb alle ingrediënten in de broodbakmachine gedaan en het daarin laten kneden en rijzen. helaas was het deeg veel te nat toen ik het uit de machine haalde. daardoor was het erg moeilijk om bolletjes te vormen. uiteindelijk wel gelukt met twee lepels en wat olie. de volgende keer iets minder water erin denk ik, ga ik tenminste proberen. - 16 dec 2012

    van
    12

    Helaas zijn ze hier mislukt en denk zelf dat het komt door het koude water. Ze zijn helemaal niet gerezen - 16 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren