Soep met rijst en kalkoen

    Soep met rijst en kalkoen

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur40min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige, maar heerlijke soep met kalkoen en rijst, waarvoor ik restjes gebraden kalkoen en ook het hele kalkoenkarkas gebruik om bouillon te trekken. Maak de soep en vries het in porties in voor later!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kalkoenkarkas met restjes kalkoen eraan
    • 15 gr boter
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 3 wortels, fijngesneden
    • 2 uien, gesnipperd
    • 150 gr maïs (bevroren of uit blik)
    • 180 gr rijst
    • 110 ml tomatensap
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Leg het kalkoenkarkas in een grote soeppan. Bedek met water en laat gedurende 90 minuten sudderen. Wanneer het klaar is, haal je de kalkoen uit de pan en zeef je de bouillon in een grote schone kom.
    2. Zodra de kalkoen genoeg is afgekoeld, trek je alle restjes vlees van de botten, en gooi je de botten weg. Leg het kalkoenvlees apart.
    3. Laat in een grote, schone pan de boter op matig vuur smelten. Voeg de bleekselderij, wortel en ui toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    4. Doe de kalkoenbouillon erbij in de pan, samen met het kalkoenvlees, mais, rijst en tomatensap. Breng op smaak met zout en peper. Laat 45 minuten sudderen of tot groenten en rijst gaar zijn.

    Tip

    In plaats van tomatensap kun je ook 2 eetlepels tomatenpuree gemengd met ongeveer 100 ml water toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren