Vlaamse rode kool

    2 uur 20 minuten

    Mijn partners familie komt uit België, en dit wordt altijd geserveerd bij het kerstdiner. Dit is een zeer eenvoudig, maar erg lekker, recept voor rode kool.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 middelgrote rode kool, in smalle reepjes of geraspt
    • 450 gr appels, geschild en in blokjes gesneden
    • 6 eetlepels suiker
    • 5 eetlepels moutazijn (malt vinegar)
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Maak laagjes appel en kool in een grote pan. Voeg zout en azijn toe, laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, onder af en toe roeren.
    2. Breng op smaak voor het serveren. Ook geschikt om in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren