Rode-wijnsaus

    Rode-wijnsaus

    1keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Mijn broer is een chef-kok en ik heb hem eindelijk overgehaald mij de kneepjes van het vak te leren. Nu kan ik ook deze heerlijke rode-wijnsaus maken. Ik kan nog steeds niet geloven dat er geen bloem in zit!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels boter, verdeeld
    • 2 middelgrote uien, in blokjes
    • 200 ml rode wijn
    • 3 tot 4 eetlepels port
    • 500 ml groentebouillon
    • verse rozemarijn of takjes tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een pan met zware bodem op laag vuur, en bak de uien op zacht vuur tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
    2. Roer de wijn en port erdoor en breng aan de kook. Voeg de bouillon toe en laat een paar minuten koken.
    3. Haal door een zeef en verwarm totdat het weer kookt. Laat sudderen tot de saus met de helft is ingekookt. Roer er 1 of 2 eetlepels boter door tot de saus glanst en wat dikker is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren