Cake met jam

    Cake met jam

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake die op een rolcake met jam ertussen lijkt, alleen heeft deze de vorm van een gewone cake.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 110 gr boter of margarine
    • 110 gr suiker
    • 175 gr zelfrijzend bakmeel
    • 3 eieren
    • 4 dopjes vanille-extract
    • 3 tot 4 eetlepels aardbeienjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasovenstand 4.
    2. Klop de boter en suiker samen. Voeg de bloem en eieren toe en meng goed. Voeg het vanille-extract toe en meng tot een licht en luchtig geheel.
    3. Bedek een cakeblik met bakpapier. Giet een klein laagje cakebeslag erin en bedek met jam. Giet de rest van het cakebeslag erover.
    4. Bak 50 tot 60 minuten in de oven, of tot de cake gaar blijkt door middel van de spies-test. Komt een spies schoon uit het midden, dan is de cake gaar. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen.

    Melkvrije versie:

    Maak gebruik van margarine in plaats van boter om deze cake melkvrij te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren