Romig chocolade-ijs

    (4)
    8 uur 40 minuten

    Dit ijs is minder vet dan het gemiddelde ijs, het is ei-vrij en vereist geen ijsmachine. En als je dit romige chocolade-ijs proeft denk je dat in Italië zit!


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 375 ml magere melk, verdeeld
    • 2 eetlepels maïzena
    • 50 gr cacaopoeder
    • 375 ml light gecondenseerde melk
    • 150 gr suiker
    • 100 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 8uur in de diepvries  ›  Klaar in:8uur40min 

    1. Doe 250 ml melk in een kom, voeg de maïzena en cacao toe en roer door elkaar.
    2. Combineer de overgebleven melk, suiker en chocolade in een steelpan. Verwarm voorzichtig, onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost en de chocolade gesmolten is.
    3. Voeg het cacaomengsel toe aan de pan en roer continu op een zacht vuur gedurende 5-10 minuten, tot het mengsel net suddert en is ingedikt tot een vla-achtige textuur.
    4. Giet het mengsel door een zeef in een stevige, diepvries-veilige container en vries in tot het half bevroren is, haal dan uit de diepvries en roer door het mengsel, zet daarna terug in de vriezer en laat helemaal bevriezen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties