Romige aardappelgratin

    Romige aardappelgratin

    1keer bewaard
    1uur15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk aardappel bijgerecht voor het hele gezin. Het neemt wat tijd in beslag, maar gratin is altijd weer de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • boter en paneermeel voor de ovenschaal
    • 4-5 eetlepels olijfolie
    • 1 kg aardappels, geschild en in plakjes gesneden
    • 1/2 liter room (met een hoog vetgehalte)
    • 1/2 kg verse champignons, in stukjes gesneden
    • 1 medium ui, gesnipperd
    • 2-4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 200 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op matig hoog vuur en bak de aardappelen tot ze lichtbruin zijn, in ongeveer 15 minuten.
    2. Breng in een steelpan de room aan de kook, roer af en toe. Haal meteen van het vuur als het kookt.
    3. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui met champignons tot al het vocht verdampt is.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met wat boter en bedek met paneermeel.
    5. Meng voorzichtig de aardappelen, room, champignons en uien in een grote pan, en breng aan de kook. Laat 10 tot 15 minuten sudderen. Breng op smaak met knoflook, zout en peper. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal.
    6. Bak 25 minuten. Strooi er 5 minuten voor het einde van de baktijd geraspte kaas over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren