Romige aardappelschotel

    Romige aardappelschotel

    1keer bewaard
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappel ovenschotel lijkt een beetje op aardappelgratin, maar het is veel makkelijker om te maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6

    • 6 middelgrote aardappelen, geschrobd en dun gesneden (met schil)
    • 250 - 300 ml zure room
    • 1 (40 gr) pakje Franse uiensoep mix
    • 125 gr geraspte belegen kaas of cheddar

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven tot 200°C / gasovenstand 6. Vet een ovenschaal royaal in.
    2. Meng de zure room en Franse uiensoep in een kom tot het goed gecombineerd is.
    3. Laag de aardappelen en zure room in de voorbereide schotel, beginnend met aardappelen op de bodem. Ga door totdat alles is opgebruikt. Bedek met kaas.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur of totdat de aardappelen zacht en gaar zijn.

    Variaties:

    1. Voeg 100 gr lente-ui toe aan de zure room.
    2. Voeg spekblokjes of hamblokjes toe tussen de lagen.
    3. Voeg groenten toe tussen de lagen, zoals stukjes ui, zoete aardappel of pompoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren