Romige champignon- en kastanjesoep

    (3)

    Dit is een soep die zelfs mijn man, die niet van champignons houdt, lekker vindt. Deze soep is niet geschikt als voorgerecht want het is heel machtig.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • klontje boter
    • 1 bakje champignons (gewone of kastanjechampignons zijn het beste)
    • 1 gesnipperde ui
    • 400 gr geroosterde kastanjes
    • 1 liter bouillon (groente of kip)
    • 300 ml room
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de boter in een pan en bak de champignons en uien ongeveer 3 tot 5 minuten tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de kastanjes toe en verwarm ze lang genoeg zodat ze goed verwarmd zijn.
    3. Voeg de bouillon toe en meng met een staafmixer tot je geen grote stukken meer hebt (je kunt ook een paar plakjes champignon eruit halen en die na het pureren toevoegen voor wat extra textuur). Voeg de rozemarijn toe en laat sudderen tot het warm is.
    4. Roer de room erdoor en breng op smaak, laat doorwarmen. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren