Romige champignon- en kastanjesoep

    Romige champignon- en kastanjesoep

    4keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een soep die zelfs mijn man, die niet van champignons houdt, lekker vindt. Deze soep is niet geschikt als voorgerecht want het is heel machtig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • klontje boter
    • 1 bakje champignons (gewone of kastanjechampignons zijn het beste)
    • 1 gesnipperde ui
    • 400 gr geroosterde kastanjes
    • 1 liter bouillon (groente of kip)
    • 300 ml room
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de boter in een pan en bak de champignons en uien ongeveer 3 tot 5 minuten tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de kastanjes toe en verwarm ze lang genoeg zodat ze goed verwarmd zijn.
    3. Voeg de bouillon toe en meng met een staafmixer tot je geen grote stukken meer hebt (je kunt ook een paar plakjes champignon eruit halen en die na het pureren toevoegen voor wat extra textuur). Voeg de rozemarijn toe en laat sudderen tot het warm is.
    4. Roer de room erdoor en breng op smaak, laat doorwarmen. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren