Romige lasagne met courgette

    Romige lasagne met courgette

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere vegetarische lasagne met courgette, ui, ricotta, kaas en rode pastasaus. Doet het altijd goed op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 9 vellen gedroogde lasagnevellen
    • 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie, plus beetje extra voor over de lasagne
    • 1 ui, gesnipperd
    • 700 gr courgettes (ongeveer 6), grof geraspt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 200 gr ricotta
    • 50 gr belegen kaas, geraspt
    • 350 gr uit een pot rode pastasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven tot 220°C / gasovenstand 7.
    2. Breng een pan water aan de kook, kook de lasagnebladen ongeveer 5 minuten tot ze zachter maar niet gaar zijn. Spoel ze af met koud water en besprenkel ze vervolgens met een beetje olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
    3. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui. Na 3 minuten, voeg je de courgette en knoflook toe en bak totdat de courgette zacht is.
    4. Roer er 2/3 van de ricotta en kaas door, breng vervolgens op smaak met zout en peper.
    5. Verhit de pastasaus tot deze heet is.
    6. Maak de lasagne in een grote ovenschaal, begin met de helft van de courgette mix, dan de pasta, dan de tomatensaus. Herhaal dit en bedek met de resterende ricotta en bestrooi met de rest van de belegen kaas.
    7. Bak 10 minuten op het bovenste rek van de oven tot de pasta gaar is en de kaas goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren