Romige haringsalade

    Romige haringsalade

    2keer bewaard
    10uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Lekker en makkelijk te maken voor feestdagen. De traditionele Poolse manier om haring te serveren: met ui en augurk in een roomsausje. Probeer het eens!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 maatjesharingen
    • paar theelepels witte azijn
    • witte peper naar smaak
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 3 augurken, in blokjes gesneden
    • 1 grote zure appel, in blokjes gesneden
    • 230 ml zure room
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel grove mosterd
    • 1 hardgekookt ei, fijngehakt
    • 1 theelepel gehakte verse peterselie
    • 1 mespuntje suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10uur in de koelkast  ›  Klaar in:10uur20min 

    1. Laat de haringfilets uitlekken als je ze uit een blik haalt, en snijd ze in kleinere stukken, besprenkel met azijn, breng op smaak met witte peper en zet apart.
    2. Meng in een kom de ui, augurk en appel. Meng de zure room, mayonaise, mosterd, ei en peterselie erdoor. Voeg een snufje suiker toe en meng goed.
    3. Voeg de stukken haring toe, meng goed en zet een nacht in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren