Zuurdesem pannenkoeken

    Zuurdesem pannenkoeken

    2keer bewaard
    30min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Als je wat zuurdesem zetsel over hebt van het brood maken, kan je dat gebruiken om deze verrukkelijk luchtige pannenkoeken te maken. De hoeveelheid water is afhankelijk van de samenstelling van je starter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100g zuurdesem zetsel
    • 1 ei, geklutst
    • 2 eetl water
    • 2 theel plantaardige olie
    • 5 eetl melkpoeder
    • 3/4 theel zout
    • 1 theel baksoda
    • 1 1/2 eetl basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Combineer zuurdesem zetsel, ei, water en olie in een grote kom.
    2. Combineer melkpoeder, zout, baksoda en suiker in een andere kom. Vermeng de droge ingrediënten, voeg bij het vloeibare mengsel en mix tot een glad beslag.
    3. Vet een bakpan met zware bodem in en verhit op matig hoog vuur. Giet gewenste hoeveelheid pannekoekenbeslag (4 eetl) in de pan, en bak tot bruin. Draai om en bak de andere kant bruin. Dien direct op.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren