Romige kippensoep

    Romige kippensoep

    1keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze soep smaakt veel beter dan die uit blik! Het is een geweldige manier om restjes kip te gebruiken. Eet de dag ervoor gebraden kip en gebruik nu het overgebleven karkas. Heel makkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de bouillon
    • 1 karkas van een gebraden kip
    • 4 of 5 peperkorrels
    • 1 aardappel, geschild en in vieren gesneden
    • 2 wortels, grof gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in schijfjes
    • een bosje peterselie, gescheurd
    • Voor de soep
    • 180 ml room
    • verse peterselie of tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Haal zoveel mogelijk stukjes vlees van de kippenbotten en zet dit vlees weg in de koelkast om later terug in de soep te doen.
    2. Leg het kippenkarkas in een grote soeppan, dek af met water (ongeveer 1 1/2 liter) en voeg de zwarte peper, in stukjes gesneden aardappel, wortel, selderij en peterselie toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 1-1 1/2 uur sudderen.
    3. Haal het karkas uit de soep. Schep de vloeistof in een zeef of vergiet, duw er wat van de zacht geworden groenten door om zo een vollere bouillon te maken, als je dat wilt en gooi de rest weg.
    4. Giet de vloeistof in een schone pan, verwarm langzaam en roer er de room en overgebleven stukjes kip door. Laat een paar minuten sudderen, breng op smaak met zwarte peper en garneer met verse peterselie of tijm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren