Chocoladekoekjes met kokos

    Chocoladekoekjes met kokos

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes smaken zoals zandkoekjes met een chocoladesmaak, maar dan nog met de extra textuur van geraspte kokos en cornflakes. Ze zijn eenvoudig te maken en smaken heerlijk. Serveer met een lekkere kop koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de koekjes
    • 100 gr suiker
    • 180 gr boter, zacht
    • 185 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 volle eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 1 eetlepel geraspte kokos
    • 4 eetlepels cornflakes
    • Voor het citroenglazuur
    • 60 gr poedersuiker
    • 1 theelepel ongezoete cacaopoeder
    • 1/4 theelepel citroensap
    • 1/4 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven tot 150°C / gasovenstand 2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Mix de boter en suiker tot een luchtig geheel.
    3. Zeef het bakmeel en de cacao samen. Meng het boter/suikermengsel erdoor met de mixer. Voeg dan de kokos en cornflakes toe en roer samen met een pollepel.
    4. Maak balletjes van het deeg en leg op de voorbereide bakplaat. Maak elke bal een beetje plat met een vork.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt.
    6. Meng poedersuiker, cacao, citroensap en vanille-extract samen. Voeg eventueel een beetje warm water of extra citroensap toe, indien nodig om de gewenste structuur te krijgen. Besprenkel de afgekoelde koekjes met het glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren