Romige kool

    (1)
    25 minuten

    Onze familie geniet echt van dit heerlijke bijgerecht als de r weer in de maand zit. We serveren het vaak bij stoofpotjes. Het is het gezondst als je donkere groene kool of boerenkool gebruikt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote bos donkere groene kool of boerenkool, gewassen en gesneden
    • 60 gr boter
    • 4 eetlepels bloem
    • 350 ml melk (maakt niet uit wat voor soort)
    • versgemalen grove zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook of stoom de gesneden kool 2 of 3 minuten, of totdat de dikkere stengels zacht zijn. Laat uitlekken en knijp het overtollige water eruit.
    2. Smelt de boter in een steelpan op matig vuur. Roer de bloem erdoor en roer goed zodat je een papje krijgt dat zachtjes verwarmt, maar niet aanbrandt. Voeg de melk in porties toe, klop goed na elke toevoeging tot het is ingedikt. Breng op smaak met peper.
    3. Roer de gekookte kool erdoor en meng goed tot het allemaal bedekt is met de saus. Serveer onmiddellijk of doe in een pan en houd warm in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    berts
    van
    0

    Perfecte saus,... !  -  26 mrt 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren