Cheesecake met witte chocolade

    Cheesecake met witte chocolade

    5keer bewaard
    2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige cheesecake met witte chocolade, die niet wordt gebakken. Deze taart is perfect voor alle liefhebbers van witte chocolade! Je kunt deze taart trouwens ook met pure chocolade maken of met wit en puur (zie voetnoot).

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • Voor de bodem
    • 100 gr volkorenkoekjes (ca. 7)
    • 70 gr havermoutvlokken
    • 1 theelepel cacaopoeder, gezeefd
    • 75 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 20 - 25 gr witte chocolade, gesmolten (4 stukken)
    • Voor de vulling
    • 300 gr roomkaas (50% of volvette), op kamertemperatuur
    • 125 gr suiker
    • 300 ml slagroom, stijf opgeklopt
    • 150 gr witte chocolade, gesmolten
    • 10 - 12 gr (1 zakje) gelatine gemengd met 120 ml heet water
    • geraspte chocolade of chocoladevlokken ter decoratie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur30min afkoelen  ›  Klaar in:2uur 

    1. Plet de koekjes en meng met de havermout, cacaopoeder, gesmolten boter en 20-25 gr gesmolten witte chocolade. Druk de bodem in een diepe springvorm met een doorsnede van 20 cm. Ik bedek de bodem meestal met vetvrij papier. Dit maakt het gemakkelijker de taart eruit te halen.
    2. Klop de zachte roomkaas en suiker samen in een kom (een minuut met een elektrische mixer). Klop de slagroom in een aparte kom stijf. Smelt de resterende 150 gr witte chocolade.
    3. Voeg de gesmolten chocolade en slagroom toe aan het roomkaasmengsel en meng goed. Verwarm 120 ml water, doe in een kom en voeg het gelatinepoederzakje toe. Meng snel tot alles is opgelost (of volg de aanwijzingen op de verpakking).
    4. Voeg het warme gelatinemengsel toe aan het roomkaasmengsel, klop 20-40 seconden met een elektrische mixer.
    5. Schep het gehele beslag in de springvorm over de koekjesbodem. Maak glad met een lepel en bestrooi eventueel met chocoladevlokken. Zet de taart 1 uur in de vriezer en dan nog minstens 1/2 uur in de koelkast.
    6. Als je gaat serveren snijd je met een mes langs de rand en maak je de bodem los. Je haalt gemakkelijk 10-14 stukjes uit de taart.

    Andere ideeën: Een marmer cheesecake

    Als je twee kleuren chocolade gebruikt (wit en puur) en de helft van de roomkaas met witte chocolade mengt en de andere met puur, dan kun je een marmereffect creëren. Lepel steeds een eetlepel wit en daarna puur over de bodem en trek met een cocktailprikker lijnen, zodat er een marmerpatroon ontstaat.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren