Zandkoekjes met een kers

    Zandkoekjes met een kers

    1keer bewaard
    27min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke en snelle zandkoekjes die worden bedekt met een kers, waardoor ze leuk bij Kerst passen. Voel je vrij om andere dingen hiervoor te gebruiken, zoals jam, noten of hagelslag.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 250 gr ongezouten boter, zacht
    • 190 gr bloem
    • 90 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 80 gr rode gekonfijte kersen, gehalveerd
    • 80 gr groene gekonfijte kersen, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek bakplaten met bakpapier.
    2. Meng de boter, bloem, poedersuiker en vanille-extract in een kom met een elektrische mixer tot een glad geheel.
    3. Schep steeds een theelepel of eetlepel deeg (ligt eraan hoe groot je ze wilt) op een bakplaat, ongeveer 5 cm uit elkaar.
    4. Leg een halve kers in het midden van elk koekje, wissel de rode en groene kersen af.
    5. Bak 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op het middelste rek of tot de bodem van de koekjes licht gebruind zijn. Bak ze NIET te lang.
    6. Haal uit de oven en laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze dan volledig afkoelen op roosters.
    7. Bewaar ze in een koektrommel met een deksel en scheid elke laag met vetvrij papier of bakpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren