Noedelsoep met rundvlees

    Noedelsoep met rundvlees

    5keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Malse rundvleesreepjes en dikke noedels in een lichte bouillon vol met Aziatische kruiden en smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr biefstuk, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
    • 2 eetlepels sesamolie
    • zout en peper naar smaak
    • 2 kleine rode uien, in dunne ringen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 liter warm water
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 3 eetlepels donkere sojasaus
    • 1 wortel, in fijne reepjes gesneden
    • 1/2 prei, in fijne reepjes gesneden
    • 1 zakje wok-klare noedels
    • 1/2 een limoen, alleen het sap
    • 1/4 Chinese kool, fijngesneden
    • 4 lente-uitjes, fijngehakt
    • 1 tot 2 grote rode chilipeper, zonder zaadjes en in dunne plakjes gesneden
    • 2 eetlepels sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak de reepjes biefstuk in de sesamolie in een grote pan op hoog vuur en bestrooi met zout en peper.
    2. Zodra de biefstuk bruin is, voeg je de rode ui en knoflook toe en zet dan het vuur een beetje zachter. Bak tot ze zacht zijn.
    3. Voeg 1 liter kokend water toe samen met de bouillonblokjes en de sojasaus. Breng aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken.
    4. Voeg de wortel, prei en noedels toe. Laat 1 minuut zachtjes koken.
    5. Voeg het limoensap toe en breng op smaak met zout en peper.
    6. Voeg de Chinese kool toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
    7. Verdeel over 2 kommen en garneer met lente-uitjes, chilipepers en sesamzaadjes.

    Vervangingstips:

    Paksoi kan worden gebruikt als vervanging voor de Chinese kool. Dit gerecht kan ook met kip of tofu gemaakt worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren