Zuurdesem roggebrood

    Zuurdesem roggebrood

    6keer bewaard
    1uur10min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Het duurt even om dit brood te maken maar je wordt rijkelijk beloond met twee lekkere, hartige broden gemaakt met roggemeel.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 100g roggebloem
    • 50g bloem
    • 150ml water
    • 4 eetl water
    • 1/2 eetl zout
    • 1 eetl basterdsuiker
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 eetl karwijzaad
    • 125g roggebloem
    • 125g bloem
    • 250g (zuurdesem) zetsel
    • (100ml water)
    • (1 theel zout)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Voeg de avond voordat je het brood gaat bakken, 100g roggebloem, 50g bloem en 150ml water bij het zetsel. Dek af en zet 's nachts op kamertemperatuur.
    2. Meng het zetsel, 4 eetl water, zout, suiker, olie, karwijzaad en 125g rogge en 125g bloem in een grote kom door elkaar. Voeg meer of minder bloem toe om een zacht deeg te verkrijgen.
    3. Keer deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak, en kneed tot het elastisch is. Plaats in een goed ingeoliede kom, en rol door de olie. Dek af met een vochtige doek. Laat op een warme plek rijzen tot het in volume verdubbeld is.
    4. Sla deeg neer en vorm er 2 broden van. Plaats op een ingevette bakplaat. Laat rijzen tot het verdubbeld in volume is.
    5. Bak op 180 C / gasstand 4 voor 40 min, of tot de bodem hol klinkt als er op geklopt wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren