Pasta met gehakt in tomatensaus

    Pasta met gehakt in tomatensaus

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk gerecht voor een heerlijke doordeweekse maaltijd. Goed gekruide gehaktballetjes worden gestoofd in een heerlijke rijke tomatensaus. Serveer met pasta, het liefst verse.

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • 750 gr rundergehakt
    • 125 gr paneermeel
    • 1 ui, geraspt
    • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 2 eetlepels gehakte basilicum
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel oregano
    • zout en peper
    • bloem om mee te paneren
    • plantaardige olie om te bakken
    • Voor de tomatensaus
    • 300 gr gehakte tomaten uit blik met paprika
    • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
    • 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
    • 125 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Combineer vlees, paneermeel, ui, Parmezaanse kaas, knoflook, kruiden, eieren, zout en peper in een grote kom, meng het goed. Vorm in 20 balletjes, strooi de bloem erover en schud het overtollige eraf. Zet opzij.
    2. Om de tomatensaus te maken meng je de tomaten uit blik, rode paprika, rode Spaanse peper, basilicum en water. Breng aan de kook. Zet opzij.
    3. Verhit de olie in grote pan, bak de gehaktballetjes helemaal gaar. Voeg de tomatensaus toe en laat gedurende 10 minuten sudderen. Serveer met pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren