Salade met venkel en gerookte zalm

    Salade met venkel en gerookte zalm

    2keer bewaard
    11min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, elegant en heerlijk voorgerecht. Gesneden venkel wordt gemarineerd in gekruid citroensap en dan geserveerd met gerookte zalm. Dit gerecht is ideaal voor diners.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 100 - 120 gr plakjes gerookte zalm
    • 250 gr venkel, verwijder de groene toppen en bewaar ze, snijd de rest in dunne plakjes
    • 1/4 theelepel gesneden venkelbladeren
    • het sap van 1/2 citroen
    • 1 mespuntje zout
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper
    • gesneden dille voor de garnering
    • extra vierge olijfolie om erover te druppelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Extra tijd: 6min marineren  ›  Klaar in:11min 

    1. Meng de gesneden venkel, de venkelbladeren, het citroensap, en zout en peper in een kom. Meng goed met je handen. Laat 5 minuten staan of totdat de venkel een beetje verzacht is.
    2. Verdeel de gerookte zalm over drie borden. Leg de in citroen-gedrenkte venkel erop of ernaast. Bestrooi met gehakte dille en besprenkel met olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren