Sams currysaus

    Sams currysaus

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze curry heeft meer weg van een afhaalmaaltijd dan dat hij authentiek is. Gebruik elk vlees dat je wilt - kip, rund, lam - je kunt de saus ook invriezen voor later gebruik.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1 eetlepel kurkuma
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 eetlepels geplette knoflook
    • 2 eetlepels gehakte verse gemberwortel
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes
    • 1 blik water (gebruik het lege tomatenblik om te meten)
    • chilipoeder naar smaak
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de koriander, kurkuma en paprikapoeder toe. Bak 1 minuut, tot het gaat geuren.
    2. Voeg de gember en knoflook toe. Voeg na 1 minuut de uien toe en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg de tomaten en water toe en roer. Laat dan 1 1/4 uur sudderen.
    4. Voeg halverwege chilipoeder naar smaak toe. En op het laatste zout naar smaak.
    5. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer (of in porties in een keukenmachine). Op dit punt kunt je vlees naar keuze toevoegen en dit samen nog eens 35 minuten laten sudderen, of je kunt de saus laten afkoelen tot kamertemperatuur en dan invriezen voor later gebruik.

    Tip

    Je kunt ook groene of rode chilipepers gebruiken in plaats van chilipoeder. Je kunt de chilipeper in zijn geheel toevoegen als de saus pruttelt. Verwijder de chilipeper voordat je gaat pureren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren