Aardappel-zuurdesem zetsel

    Aardappel-zuurdesem zetsel

    5keer bewaard
    4dagen35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een zuurdesem zetsel dat het water van gekookte aardappels gebruikt om natuurlijke gist te vormen. Een zetsel wordt gebruikt om brood te bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 aardappelen, geschild
    • 1L water
    • 100g bloem
    • 1 1/2 theel witte suiker
    • 1/2 theel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 4dagen  ›  Klaar in:4dagen35min 

    1. Doe de aardappels en water in een kleine soeppan. Dek af en kook tot de aardappels gaar zijn, ongeveer 35 min. Giet kookvocht in een grote glazen maatbeker. Bewaar aardappels voor een ander gebruik.
    2. Giet 275ml van het aardappelwater in een grote glazen of keramieken kom. Voeg bloem, suiker en zout toe; roer door elkaar. Dek kom af met kaasdoek en laat ongeveer 4 dagen op kamertemperatuur staan tot mengsel begint te fermenteren en bubbelen. Het is nu klaar om te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren