Schotse vissoep

    Schotse vissoep

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze stevige vissoep met schelvis is een traditioneel gerecht in Schotland en is één van onze familierecepten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote gerookte schelvis - ongeveer 900 gr
    • 1 medium ui - gesneden
    • 700 ml melk
    • 30 gr boter
    • 225 gr gekookte aardappelpuree
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Leg de schelvis in een ondiepe pan, met de huid naar beneden, met net genoeg koud water om het te bedekken.
    2. Breng aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken. Draai de vis en snijd voorzichtig de huid weg, voeg de gesneden ui toe, dek af en laat zeer zachtjes ongeveer 10 minuten sudderen.
    3. Haal de vis uit de pan en verwijder alle graten, doe vervolgens de vis weer terug en laat nog ongeveer 20 minuten sudderen. Giet vervolgens af.
    4. Doe de bouillon en de melk in de pan, voeg de gefileerde vis toe.
    5. Breng aan de kook en voeg net genoeg aardappelpuree toe om het romig en de gewenste textuur te maken.
    6. Voeg de boter in zeer kleine stukjes toe en breng op smaak met zout en peper.
    7. Het laatste stukje boter smelt niet meer echt, maar blijft een beetje drijven in deze soep-stoofschotel.

    Tip:

    Serveer met geroosterd brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren