Meringue nestjes

    Meringue nestjes

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur15min


    Maak dit als eerste!

    Deze schuimgebakjes zijn de perfect traktatie voor met Pasen. Versier deze nestjes met mini chocolade-eieren in verschillende kleuren.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 porties

    • 2 middelgrote eiwitten
    • 100 gr suiker
    • 1 Bros chocoladereep, in stukjes gehakt
    • 50 gr mini-eitjes, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 110°C, gasovenstand 1/4. Vet 2 bakplaten in en bedek met bakpapier.
    2. Met behulp van een elektrische mixer en een schone vetvrije kom klop je de eiwitten stijf, voeg de suiker er beetje bij beetje bij, klop goed tussen de toevoegingen zodat er een dikke glanzende meringue gevormd wordt.
    3. Roer de geplette Bros chocoladereep erdoor en schep er 16 rondjes van op de bakplaten.
    4. Maak een kleine holte met een theelepel om een ​​nestje te vormen, bedek met 50 gr gehakte mini-eitjes. Bak ze 3 uur tot ze krokant en droog zijn. Laat afkoelen.

    Tip

    De schuimgebakjes kunnen 1 tot 2 weken in een afgesloten bakje worden bewaard.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren