Shepherd's pie van met restjes van het kerstdiner

    Shepherd's pie van met restjes van het kerstdiner

    4keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een stevige en smakelijke variant op Shepherd's pie, met gebruik van al je kliekjes van het kerstdiner. Je kunt rundergehakt gebruiken in plaats van lam, en elke andere kaas in plaats van belegen, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 425 gr aardappelpuree
    • zout en peper naar smaak
    • 225 gr lamsgehakt
    • 225 gr restjes kalkoen, in kleine blokjes gesneden
    • 1 wortel, gehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 225 ml overgebleven jus
    • 4 eetlepels runderbouillon
    • 1/2 theelepel worcestersaus
    • 60 gr bevroren tuinerwten
    • 75 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasovenstand 5.
    2. Doe het lamsgehakt in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Bak bruin in 3 tot 4 minuten (gooi het overtollige vet weg, indien gewenst).
    3. Voeg de gehakte wortel en ui toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg de blokjes kalkoen toe aan het mengsel en roer.
    4. Verwarm in een aparte pan de overgebleven jus met de bouillon. Voeg het warme jus-mengsel toe aan het gehaktmengsel, samen met de worcestersaus en erwten.
    5. Giet het mengsel in een ovenschaal. Schep de puree erop. Bedek met geraspte kaas.
    6. Bak in het bovenste deel van de oven tot de kaas bruin is en de aardappelen warm, ongeveer 20 tot 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren