Sinaasappel- en gembercake

    Sinaasappel- en gembercake

    2keer bewaard
    1uur30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een cake gevuld met verse gember en sinaasappel! Dit is mijn versie van andere recepten die ik heb geprobeerd, maar die misten een echte gember en sinaasappelsmaak. Serveer koud of warm met slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 195 gr suiker
    • 110 gr margarine
    • 2 eieren
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel gemalen gember
    • 120 ml melk
    • 120 ml jus d'orange (uit 3 sinaasappels)
    • geraspte schil van 2 sinaasappels
    • 1 volle eetlepel sinaasappelpulp (van de geperste sinaasappels)
    • 2 volle eetlepels verse geraspte gemberwortel
    • 3 eetlepels bloem als het uiteindelijke beslag iets dikker moet worden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Meng de suiker en margarine.
    3. Klop de eieren los en voeg ze toe, klop tot het mengsel luchtig is.
    4. Combineer de droge ingrediënten in een andere kom.
    5. Rasp de schil van 2 van de 3 sinaasappels en rasp de verse gember. Zet opzij.
    6. Schil 3 sinaasappels, pers ze, haal dan door een zeef tot je 120 ml vers sap hebt. Voeg 1 grote volle eetlepel van het resterende pulp van het sap toe.
    7. Meng het sinaasappelsap en de melk (wees niet bang, het zal niet schiften!).
    8. Voeg afwisselend het sinaasappelsapmengsel met de droge ingrediënten toe aan de mix, klop tot het gemengd is.
    9. Roer de sinaasappelschil en gember erdoor. Meng met een staafmixer. Voeg wat bloem toe om het te verdikken indien nodig.
    10. Bak ongeveer 1 uur in een cakevorm of tot de cake gaar is. Hij moet donkerbruin zijn. Als de cake te zacht lijkt in het midden, zet de temperatuur dan wat lager en bak nog eens 20 minuten, of bedek de bovenkant met aluminiumfolie en zet terug in de oven.
    11. Laat een tijdje in de cakevorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PaulVanGoethem
    0

    was zeer lekker. Mooie struktuur, misschien iets zoeter maken . ipv gember poeder gebruikte ik gembersuikersiroop waarin ik de gember had klaargemaakt. - 05 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren