Gemberkoekjes met sinaasappelsmaak

    Gemberkoekjes met sinaasappelsmaak

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze koekjes zijn heerlijk gekruid, en de toegevoegde sinaasappelschil maakt ze extra bijzonder. Het glazuur kun je aanbrengen met een spuitzak of smeer het uit met een mes.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 koekjes

    • 110 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 175 gr stroop
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 1 ei
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepels gemalen gember
    • 1 1/2 theelepels gemalen kaneel
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • Glazuur
    • 250 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels melk
    • 60 gr boter
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Klop de boter, suiker, stroop en sinaasappelschil samen. Meng het ei erdoor.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, zout, gember, kaneel en kruidnagel. Verdeel het mengsel door de helft. Voeg de helft van het droge mengsel aan het botermengsel toe en meng. Meng daarna ook de andere helft van het droge mengsel door het beslag en kneed het mengsel tot een deeg. Zet 1 uur in de diepvries of 2 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
    4. Rol een gedeelte van het deeg tot 5 mm dikte op een met ​​bloem bestoven oppervlak. Houd het resterende deeg gekoeld terwijl je werkt. Maak er koekjes van. Leg de koekjes op de voorbereide bakplaat.
    5. Bak 8 tot 10 minuten. Bak ze niet te lang, want dan zullen de koekjes niet meer zacht zijn. Laat afkoelen op een rooster.
    6. Voor het glazuur:

    7. Meng alle ingrediënten tot ze goed gecombineerd zijn. Gebruik een spuitzak om de koekjes te versieren zodra ze volledig afgekoeld zijn.

    Tip

    Als je geen spuitzak hebt, kun je ook simpelweg een hersluitbare plastic zak pakken en deze voor 1/3 met glazuur vullen. Knip dan een klein hoekje van de zak af en spuit daardoor het glazuur op de koekjes.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren