Sinaasappels in Earl Grey siroop

    Sinaasappels in Earl Grey siroop

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk geurend dessert, dat snel en gemakkelijk te maken is. Gesneden sinaasappelen worden geserveerd met een Earl Grey siroop, room en geroosterde amandelen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 sinaasappels
    • 4 eetlepels room (probeer room met een zo'n hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 2 eetlepels amandelschilfers, geroosterd
    • Voor de siroop
    • 2 Earl Grey theezakjes
    • 130 gr suiker
    • 250 ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Giet het kokende water over de theezakjes in een pan en laat 30 minuten trekken.
    2. Gooi de theezakjes weg, voeg de suiker toe en kook dan op een matig vuur tot de suiker is opgelost.
    3. Breng aan de kook, en laat dan 10 minuten sudderen. Controleer om te zien of de stroop is verminderd en ingedikt. Zo niet, kook dan nog wat langer. Je houdt ongeveer 175 ml over.
    4. Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes, en zorg ervoor dat je de pitten die je tegenkomt verwijdert. Rangschik de plakjes decoratief op een bord.
    5. Besprenkel de sinaasappels royaal met de Earl Grey siroop (er zal nog wat overblijven), bedek met room en amandelschilfers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren