Zuurdesem tomatenbrood

    Zuurdesem tomatenbrood

    3keer bewaard
    1uur30min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Tomatensap maakt een rozig brood met een vleugje tomatensmaak. Perfect voor sandwiches of kaastosti's.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 225ml warm water (45 C)
    • 1 (7g) zakje droge gistkorrels
    • 225ml warm tomatensap (45 C)
    • 375g zuurdesem zetsel
    • 2 theel witte suiker
    • 1 theel zout
    • 800g bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Los gist op in warm water en zet opzij.
    2. Mix zetsel en tomatensap in een grote kom. Voeg gistmengsel, zout en suiker toe en vermeng. Voeg 1/3 van de bloem toe per keer en kneed goed door om de gluten te activeren. Als het deeg stijf voelt, draai het uit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed tot het glad en elastisch is en voeg er de laatste 1/3 bloem bij.
    3. Plaats in een geoliede kom en wentel door de olie. Dek af met een doek, zet op een tochtvrije plek voor 2 uur en laat het deeg in volume verdubbelen.
    4. Sla het deeg neer en verdeel het in twee stukken. Maak er twee ronde broden van en plaats ieder op een met polenta bestrooide bakplaat.
    5. Laat 1/2 uur rijzen, wrijf een beetje bloem op de bovenkant en kerf in met een scherp mes. Bak op 180 C / gasstand 4 voor 45 tot 60 min, of tot de onderkanten lichtbruin zijn. Laat afkoelen, voor een zachte korst, onder een schone theedoek. Laat het brood onafgedekt afkoelen voor een harde korst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren