Soep van bietenblad

    Soep van bietenblad

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke gezonde Poolse soep, vol van smaak en rijk aan vitaminen. De soep smaakt overheerlijk met voorjaarsgroenten, dille en hardgekookte eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 bosje bieten met bietenblad
    • 1 wortelpeterselie
    • 2 wortels
    • 1 prei
    • 1/2 knolselderij
    • 3 aardappelen
    • 3 eetlepels room
    • 1 bouillonblokje
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 mespuntje citroenzuur
    • 2 eetlepels bloem
    • 3 hardgekookte eieren
    • 1 eetlepel verse dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak de wortels, wortelpeterselie en knolselderij schoon en snijd in blokjes. Spoel de prei schoon en snijd ook deze. Doe de groenten in een grote pan, dek af met water en breng aan de kook. Meng de in blokjes gesneden aardappel en een bouillonblokje erdoor.
    2. Spoel de bieten en het bietenblad goed af. Snijd de blaadjes in stukjes en de bieten in blokjes. Voeg toe aan de pan, kook tot de bieten gaar zijn.
    3. Breng op smaak met suiker, citroenzuur, zout en peper. Laat een paar minuten zachtjes koken en haal van het vuur.
    4. Meng de room met de bloem, roer er wat hete soep door en meng tot een gladde massa. Voeg toe aan de pan en meng goed. Breng aan de kook. Voeg de gehakte verse dille toe. Haal van het vuur.
    5. Leg een in vieren verdeeld hardgekookt ei in het midden van een soepbord, lepel de soep erover en garneer met dille. Je kunt er ook nog een kloddertje room overheen scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren