Soep van restjes gepofte aardappel en prei

    Soep van restjes gepofte aardappel en prei

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een snelle manier om soep met behulp van overgebleven gepofte aardappelen te maken. Om het een beetje rijker van smaak te maken, kun je wat slagroom toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 2 overgebleven gepofte aardappelen, zonder schil
    • 1 prei, gewassen en in dunne ringen gesneden
    • 750 ml kippen- of groentebouillon
    • zeezout, zoveel als nodig
    • 60 ml slagroom (optioneel)
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit de boter en olie in een grote pan. Voeg de in stukjes gesneden en schoongemaakte prei toe en bak 5 minuten op een laag vuur.
    2. Voeg de aardappelen toe, breek ze als je ze roert. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Proef en breng op smaak met zout, indien nodig.
    3. Serveer als hartige soep of pureer met een staafmixer. Het kan allebei.
    4. Serveer in opgewarmde soepkommen met een scheutje room en wat versgemalen zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren