Inloggen Aanmelden

Zuidafrikaanse lam en abrikozen sosaties (kebabs)

Dit is een traditionele Zuidafrikaanse braai (barbeque) kebab, dat ook met hertenvlees of rundvlees gemaakt kan worden. Laat het vlees en de groenten het liefst een hele nacht marineren voor beste smaak.

BOEREWORS

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 225g mager yoghurt
  • 2 theel currypoeder
  • 1 eetl suiker
  • 1 eetl plantaardige olie
  • 1 grote ui
  • 200g lamsvlees, in blokjes
  • 350g gedroogde abrikozen
  • 8 spiezen

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Maak een saus door de yoghurt, currypoeder, suiker en olie te vermengen in een kommetje. Proef en pas eventueel aan.
  2. Schil en snij de ui in 3 cm stukjes. Rijg de spiezen met afwisselend het lamsvlees, ui en de abrikozen. Doe ze in een afsluitbaar plastic zakje (ziplock) of goed sluitende bak en giet de saus erover. Zorg dat de kebabs goed onder de saus zitten. Zet in de koelkast en laat minstens 8 uur of, bij voorkeur, een hele nacht, marineren.
  3. Verhit de barbeque op matig heet vuur en vet een rooster licht in met olie.
  4. Grill de kebabs over matig vuur voor 8 tot 10 min aan iedere kant, of tot gewenste gaarheid.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties