Zuidafrikaanse lam en abrikozen sosaties (kebabs)

    Zuidafrikaanse lam en abrikozen sosaties (kebabs)

    4keer bewaard
    1uur


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditionele Zuidafrikaanse braai (barbeque) kebab, dat ook met hertenvlees of rundvlees gemaakt kan worden. Laat het vlees en de groenten het liefst een hele nacht marineren voor beste smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225g mager yoghurt
    • 2 theel currypoeder
    • 1 eetl suiker
    • 1 eetl plantaardige olie
    • 1 grote ui
    • 200g lamsvlees, in blokjes
    • 350g gedroogde abrikozen
    • 8 spiezen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak een saus door de yoghurt, currypoeder, suiker en olie te vermengen in een kommetje. Proef en pas eventueel aan.
    2. Schil en snij de ui in 3 cm stukjes. Rijg de spiezen met afwisselend het lamsvlees, ui en de abrikozen. Doe ze in een afsluitbaar plastic zakje (ziplock) of goed sluitende bak en giet de saus erover. Zorg dat de kebabs goed onder de saus zitten. Zet in de koelkast en laat minstens 8 uur of, bij voorkeur, een hele nacht, marineren.
    3. Verhit de barbeque op matig heet vuur en vet een rooster licht in met olie.
    4. Grill de kebabs over matig vuur voor 8 tot 10 min aan iedere kant, of tot gewenste gaarheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren