Biefstuk met Spaanse gebakken aardappelen

    Biefstuk met Spaanse gebakken aardappelen

    2keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke, sappige entrecôte wordt ingewreven met extra vierge olijfolie en zwarte peper, geserveerd met gebakken aardappelpartjes en sperzieboontjes met een frisse dressing van extra vierge olijfolie, knoflook en citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • extra vierge olijfolie om over de biefstuk te wrijven
    • 4 entrecôtes
    • grof gemalen zwarte peper
    • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in partjes gesneden
    • olie om in te frituren
    • 225 gr sperziebonen, schoongemaakt
    • sap van een 1/2 citroen
    • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Maak eerst de dressing voor de sperziebonen. Doe de mosterd in een kom en roer er 3 eetlepels extra vierge olijfolie door. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet opzij.
    2. Wrijf de steaks in met de extra vierge olijfolie, bestrooi met grof gemalen zwarte peper en wrijf dit er ook in. Draai ze om en herhaal. Laat ze marineren terwijl je de aardappelschijfjes in olie knapperig frituurt (liefst in een frituurpan).
    3. Laat de goudbruin gebakken aardappelpartjes uitlekken op keukenrol. Tegelijkertijd kook je de boontjes in lichtgezouten water gaar. Laat ze uitlekken.
    4. Bak de biefstukken in de pan (zonder olie, want er zit genoeg marinade op) ongeveer 3 minuten aan elke kant voor medium-rood, afhankelijk van de dikte, of langer indien gewenst. Haal ze uit de pan en laat rusten.
    5. Strooi wat zeezout over de aardappelen en roer de dressing door de bonen. Om te serveren leg je de biefstukken op de borden en rangschik je de aardappelen en boontjes rondom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren