Spaanse frittata

    Spaanse frittata

    3keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijk gerecht met eieren, fantastisch als ontbijt, brunch, lunch of diner. Werkt ook goed als hapje, gewoon in kleine blokjes snijden en op kamertemperatuur serveren. Kinderen vinden het erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 ml olijfolie
    • 2 grote aardappelen, in dunne plakjes gesneden
    • 1 ui, in dunne plakjes of blokjes
    • 3 grote eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel paneermeel (optioneel)
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de aardappelen toe en bak gedurende 10 minuten, regelmatig keren. Voeg de uien toe en laat afgedekt 5-10 minuten sudderen of tot ze gaar zijn.
    2. Klop de eieren in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken aardappelen aan het ei toe en roer voorzichtig om alles te bedekken. Laat 10 minuten in de kom staan.
    3. Verwarm intussen de oven voor op 190°C / gasovenstand 5.
    4. Vet een kleine ovenschaal in. Giet het ei-aardappelmengsel in de schaal. Bestrooi met paneermeel en kaas.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren