Spaanse ovenschotel met kip en chorizo

    Spaanse ovenschotel met kip en chorizo

    20keer bewaard
    40min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer eenvoudig en smakelijk gerecht, ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Je kan het van tevoren klaarmaken en dan later in de oven zetten, dus je hoeft niet in de keuken te staan als je gasten hebt. Dit is een erg flexibel gerecht, je kunt er echt van alles in doen. Een mooie manier om groenterestjes te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden (optioneel)
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 middelgrote courgette, in stukjes
    • 1 kleine gele paprika, in stukjes
    • 6-8 kastanjechampignons, in plakjes
    • 7 cm chorizo-worst, in plakjes
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten
    • 50 gr Manchego kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4.
    2. Leg de kipfilets in een grote ovenschaal en bestrooi ze met de knoflook en paprikapoeder. Voeg alle gesneden groenten en chorizo ​​toe en giet de tomaten erover. Bestrooi met kaas.
    3. Bak 30 minuten in de oven of tot de kip gaar is. Ik serveer het meestal met een groene salade en knapperig brood. Maar pasta of rijst werkt ook goed.

    Maak 1 dag vooruit:

    Dit gerecht kan een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard tot je het gerecht wilt bakken.

    Variaties:

    Een blik kikkererwten of witte bonen is een lekkere toevoeging aan dit gerecht. Of laat de chorizo weg en voeg wat in stukjes gesneden rauwe ham of spekjes toe. Een andere optie is om wat in stukjes gesneden olijven in plaats van de geraspte kaas over het gerecht te strooien. Je kunt trouwens zelf je favoriete kaas kiezen, hoeft geen Manchego te zijn. Andere champignons/paddestoelen kan ook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Lekker, makkelijk te bereiden. Heb de filet kleiner gesneden, als het gerecht te lang in de oven staat is het erg " nat". - 17 aug 2016

    DidierTyssens
    0

    heel eenvoudig te maken , mocht een beetje meer kruiden in... - 04 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren